Jump to content

Gagandeep Singh Khalsa ha estat el responsable de desendollar Catalunya de l'Estat espanyol, en un acte organitzat per Plataforma per la Llengua per reivindicar la creació d'una nova república que garanteixi els drets lingüístics dels seus ciutadans.


singhbj singh
 Share

Recommended Posts

Original Article 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1125286-catalunya-es-un-dels-pocs-paisos-del-mon-que-quan-aprens-la-llengua-t-estimen.html

English Translation 

https://translate.google.com/m/translate#auto/en/“Catalunya és un dels pocs països del món que quan aprens la seva llengua t'estimen”. Així ha explicat Gagandeep Singh Khalsa%2C portaveu de la Comunitat Sikh a Catalunya%2C perquè es va decidir a aprendre el català fa nou anys%2C quan va arribar al país. I és que Gagandeep Singh Khalsa ha estat el responsable de desendollar Catalunya de l'Estat espanyol%2C en un acte organitzat per Plataforma per la Llengua per reivindicar la creació d'una nova república que garanteixi els drets lingüístics dels seus ciutadans. “Nosaltres parlem català gràcies als catalans. Quan comences a parlar poques paraules t'animen cada cop més%2C s'emocionen. Catalunya és un dels pocs països del món que quan aprens la seva llengua%2C t'estimen tant”%2C ha assegurat Singh Khalsa minuts abans de simbolitzar la desconnexió amb un gran endoll que s'ha situat davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Durant l'acte%2C el president de Plataforma per la Llengua%2C Òscar Escuder%2C ha afirmat que l'Estat “maltracta lingüísticament el català i ho demostra dia a dia”. “La dignitat de la llengua catalana també ha desfilat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i n'ha sortit malparada”%2C ha continuat. I com a exemple ha explicat que el TSJC%2C per boca del seu president Jesús María Barrientos%2C l'any passat va advertir que si el català és convertís en un requisit obligatori per als jutges que vulguessin treballar a Catalunya%2C aquest territori es convertiria en un desert judicial. “Només un 8%2C4% de les sentències a Catalunya és fan llengua catalana. Així és que té raó el senyor Barrientos és un desert però un desert per a la llengua catalana i el dret dels seus parlants”%2C ha afegit. Escuder ha insistit que la llengua catalana “vertebra una societat rica i culturalment diversa”%2C i esdevé un element “de cohesió i arrelament al nostre país”. Avui “fem una acció simbòlica que vol demostrar que volem el català com a comuna”. Els grups de música Pirat's Sound Sistema%2C Ai%2C Ai%2C Ai%2C i Brams han participat en la trobada reivindicativa%2C que ha instal·lat una parada del Pacte Nacional pel Referèndum perquè els assistents poguessin firmar. “Hem de deixar ben clar que volem votar i ho volem fer aquest any”%2C ha afirmat Escuder. També ha convidat als assistents a compartir imatges i vídeos de l'acte a la xarxa amb el hastag %23ConnectatalaRepública. El president de Plataforma per la Llengua ha conclós%3A “O ens desconnectem o no hi ha res a fer. Si ens desconnectem vagarem per l'espai sideral%3F No! Ens connectem a la nova República%2C que no ens discrimina lingüísticament. Volem uns drets lingüístics inclusius i solidaris. Volem que la llengua catalana sigui la llengua que vertebri la diversitat del país”. Plataforma per la Llengua és una organització nascuda l'any 1993 en defensa de la presència de ple dret de la llengua catalana arreu del domini lingüístic i promou el català com a eina de cohesió social.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt


×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use